18 Haziran 2017 Pazar

Su Arıtma Cihazı Tavsiye



internet üzerinde birçok farklı su arıtma cihazı var ve bu ürünlere bakıyorsunuz nerdeyse hepsi tıpkı birbirininbenzeri  ürünler gibi görünüyor her birisi farklı şeylerden bahsetmiş ve kafanız karışıyor. Hangi ürünü alaçaksınız karar veremediniz. sizin için destekçi olmaktan rahatlık duyarız.

Su arıtma tavsiyesi adına ilk dikkatten kaçmaması gerekenler nedir?


 ilk dikkat etmeniz geren suyunuzun basıncı meselesidir.
evvela hangi ilde ikamet ettiğiniz ve bulunduğunuz bölgedeki suyun basıncı epey bir mühim çünkü seçeceğiniz ürün su basıncına göre karar verilmektedir. eğer su basıncınız düşük ise pompalı (motorlu) modelleri tercih etmelisiniz. çeşmenizi açın ve suyun akışına bakın su tazyikli akıyor ise su basıncınız iyi demektir. Binanızda hidrofor kullanıyor iseniz su basıncınız yine iyi anlamına gelmektedir. yalnız yüksek katlarda oturuyor iseniz pompalı modeli tercih etmeniz lazımdır.
Kısaca özetlersek; Köylerde ve kıyı kasabalarda ikamet ediyor iseniz mutlaka pompalı model natürel su arıtma cihazı tercih ediniz. şehir merkezlerinde su basıncı çoğunlukla iyi olmakta.
ikinci olarak Dikkat etmeniz gerekli arıtma cihazının en yeterli olmayan 7 tı ve 8-9 işlemlerden oluşması yani su arıtma cihazında mineral yapısını bozacak size özel saf su üreten makinelerden kaçının 5 filtreli aksi ozmos su filtreleme makineleri saf suya yakın bir değerde su arıtma yapar bu tür sistemler mineralden yoksun ph sevişeyim 7 nin altında bir su ortaya çıkarır bu suyu içmek risklidir. Mineralden yoksun su içmek insan sağlığı için ilerde tehlikeler teşkil etmektedir. özellikle bebeklerde ve çocuklarda mineralden yoksun su içirmek çocuk gelişimi için tehlikelidir. Seçeceğiniz üründe mineral ve alkalin filtrelerinin bulunmasına dikkat ediniz. Mineral, Alkali, Tatlandırıcı vs. Filtrelerin ABD mülkü olması gereken Çin Tayvan mülkü filtreler suyun pH değerini yükseltmediği benzeri mineralde eklemezler.

Su arıtma tavsiyesi için ne diyebiliriz:


kullanılan filtrelerin sıhhat anlamında önemi üretimi Çin-Tayvan mülkü malzemedir kaçının Türkiye'deki su arıtma cihazlarının büyük oranı taiwan malıdır aralarında çin malı olanlarda bulunmaktadır. kullanılan membran filtrenin Dow Filmtec olmasına itina gösteriniz dow filmtec ABD malı filtre olup sahtesinde bulunmaz şu anda türkiye`de Filmtec membran sınıfının en iyi markası olup her nitelik belgeleri bulunur. bazıları ürünlerinin Amerikan mülkü olduğunu iddia eder ve üstünde from Amerika birleşik devletleri technology yazar bunlar Amerika birleşik devletleri mülkü değil Amerika birleşik devletleri teknolojisi kullanılmıştır yazar ana filtre üzerinde direk Made in USA ibaresi bulunması gerekmektedir.

Bunların yanında alacağınız su arıtma cihazı dünya sağlık örgütü tarafından onaylı olmalıdır.